Glutensiz Sütlü Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı glutensiz mısır irmiği
- 2 yemek kaşığı glutensiz un
- İstenilen kadar ceviz
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
Glutensiz Sütlü Unlu İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle su ,süt ve şeker bir tencerede ocak üstünde karıştırılır.
- Şeker eriyince ocaktan alınır. Şerbet kaynamayacak. Şekerin erimesi yeterli.
- Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır.
- Tereyağ eriyince irmik ve un konur.
- Orta kısık ateşte rengi iyice dönene kadar yaklaşık 20 dakika kadar karıştırılır.
- Bu sırada cevizini koyup bir tur daha karıştırın.
- Renginin koyuluğu size kalmış nasıl seviyorsanız o renge gelene kadar karıştırarak yanmamasını sağlayın.
- Kısık ateşte yavaş yavaş şerbet dökülür.
- Bu esnada elinizi yakmamaya dikkat edin.
- Oldukça fazla buhar çıkıyor.
- Bir yandan şerbeti döküp bir yandan karıştırmaya devam edin.
- Şerbeti hemen çekiyor zaten. Altını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder