13 Ekim 2020 Salı

Glutensiz Sütlü Unlu İrmik Helvası Tarifi

 

Glutensiz Sütlü Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı glutensiz mısır irmiği
  • 2 yemek kaşığı glutensiz un
  • İstenilen kadar ceviz

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker

Glutensiz Sütlü Unlu İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle su ,süt ve şeker bir tencerede ocak üstünde karıştırılır.
  2. Şeker eriyince ocaktan alınır. Şerbet kaynamayacak. Şekerin erimesi yeterli.
  3. Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır.
  4. Tereyağ eriyince irmik ve un konur.
  5. Orta kısık ateşte rengi iyice dönene kadar yaklaşık 20 dakika kadar karıştırılır.
  6. Bu sırada cevizini koyup bir tur daha karıştırın.
  7. Renginin koyuluğu size kalmış nasıl seviyorsanız o renge gelene kadar karıştırarak yanmamasını sağlayın.
  8. Kısık ateşte yavaş yavaş şerbet dökülür.
  9. Bu esnada elinizi yakmamaya dikkat edin.
  10. Oldukça fazla buhar çıkıyor.
  11. Bir yandan şerbeti döküp bir yandan karıştırmaya devam edin.
  12. Şerbeti hemen çekiyor zaten. Altını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder