Ölçülü Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo havuç
- 2 kilo acur
- 1 orta boy beyaz lahana
- 3 tane mor pancar
- 3 baş sarımsak
- Maydanoz
- Nohut
Turşu suyu için;
- 5 kiloluk bidonda:
- 2.5 su bardağı elma sirkesi
- Yarım su bardağı kaya tuzu(iri tuz)
- Yarım yemek kaşığı limon tuzu
- Yarım yemek kaşığı şeker
- Geri kalan boşluğa içme suyu
Ölçülü Karışık Turşu Tarifi Yapılışı
- Havuçları ve pancarı yıkayıp soyup istediğimiz gibi dilimliyoruz.
- Acurları soymadan yalnızca dilimliyoruz.
- Lahanalarıda dilimleyip kenara alıyoruz.
- Şişemizin dibine 4-5 diş sarımsak 9-10 tane nohut atıyoruz. Nohut fermantasyonu hızlandırıyor.
- Yarıya kadar malzemeleri karışık bir şekilde doldurup tekrar nohut ve sarımsak atıyoruz.
- Tekrar malzeme ile doldurup tekrar 3-4 tane sarımsak en üste gelecek şekilde koyuyoruz.
- Ayrı bi yerde turşu suyu karışımını yapıp iyice çalkalayıp turşunun üzerine döküyoruz.
- Boşluk kalırsa içme suyu ile tamamlayın.
- En üstüne 5-6 dal maydanoz ile kapatın.
- Kapağını sıkıca kapattıktan sonra bi ters düz edip hafifçe turşu suyunu dağıtın.
- 1 ay kesinlikle açmayın.
- 30 gün sonunda tamamen pembe bir turşunuz oluyor. 🌸.
Afiyet olsun☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder