13 Ekim 2020 Salı

Ölçülü Karışık Turşu Tarifi

 

Ölçülü Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo havuç
  • 2 kilo acur
  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 3 tane mor pancar
  • 3 baş sarımsak
  • Maydanoz
  • Nohut

Turşu suyu için;

  • 5 kiloluk bidonda:
  • 2.5 su bardağı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı kaya tuzu(iri tuz)
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Geri kalan boşluğa içme suyu

Ölçülü Karışık Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları ve pancarı yıkayıp soyup istediğimiz gibi dilimliyoruz.
  2. Acurları soymadan yalnızca dilimliyoruz.
  3. Lahanalarıda dilimleyip kenara alıyoruz.
  4. Şişemizin dibine 4-5 diş sarımsak 9-10 tane nohut atıyoruz. Nohut fermantasyonu hızlandırıyor.
  5. Yarıya kadar malzemeleri karışık bir şekilde doldurup tekrar nohut ve sarımsak atıyoruz.
  6. Tekrar malzeme ile doldurup tekrar 3-4 tane sarımsak en üste gelecek şekilde koyuyoruz.
  7. Ayrı bi yerde turşu suyu karışımını yapıp iyice çalkalayıp turşunun üzerine döküyoruz.
  8. Boşluk kalırsa içme suyu ile tamamlayın.
  9. En üstüne 5-6 dal maydanoz ile kapatın.
  10. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra bi ters düz edip hafifçe turşu suyunu dağıtın.
  11. 1 ay kesinlikle açmayın.
  12. 30 gün sonunda tamamen pembe bir turşunuz oluyor. 🌸.

Afiyet olsun☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder