Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı badem
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı keten tohumu
- 1 çay bardağı susam
- 7-8 adet kuru incir
- 7-8 adet kuru kayısı
- 5-6 adet hurma
- 1 su bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı bal
Granola Bar Tarifi Yapılışı
- Malzeme ölçüleri ve malzemeler, değişkenlik gösterebilir.
- Öncelikle ceviz ve bademi rondodan geçirelim.
- Hurma, incir ve kayısıyı minik minik doğrayalım.
- Pekmez, bal ve şekeri tavada biraz ısıtıp, şekerin erimesini sağlayalım.
- Daha sonra bütün malzemeyi karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş borcama koyup ıslak bir spatula ile iyice düzleştirelim.Dümdüz olsun.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yirmi dakika kadar pişirelim.
- Fırından alıp, şekildeki gibi dilimleyip tekrar bir on dakika fırınlayalım. Eğer ikinci fırınlamayı yapmazsanız süt ile karıştırıp mısır gevreği gibi de tüketebilirsiniz. Umarım denersiniz 🙂💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder