22 Ekim 2020 Perşembe

Granola Bar Tarifi

 

Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı keten tohumu
  • 1 çay bardağı susam
  • 7-8 adet kuru incir
  • 7-8 adet kuru kayısı
  • 5-6 adet hurma
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı bal

Granola Bar Tarifi Yapılışı

  1. Malzeme ölçüleri ve malzemeler, değişkenlik gösterebilir.
  2. Öncelikle ceviz ve bademi rondodan geçirelim.
  3. Hurma, incir ve kayısıyı minik minik doğrayalım.
  4. Pekmez, bal ve şekeri tavada biraz ısıtıp, şekerin erimesini sağlayalım.
  5. Daha sonra bütün malzemeyi karıştıralım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş borcama koyup ıslak bir spatula ile iyice düzleştirelim.Dümdüz olsun.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yirmi dakika kadar pişirelim.
  8. Fırından alıp, şekildeki gibi dilimleyip tekrar bir on dakika fırınlayalım. Eğer ikinci fırınlamayı yapmazsanız süt ile karıştırıp mısır gevreği gibi de tüketebilirsiniz. Umarım denersiniz 🙂💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder