4 Ekim 2020 Pazar

Güveçte Sebze Yemeği Tarifi

 

Güveçte Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 4adet orta boy çarliston biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy kapya biber
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 8 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Toz biber

Salçalı sos için:

  • 3 buçuk su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Güveçte Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı soyup mirepoix(mirpua) (küpten biraz daha iri) şeklinde kesiyoruz. Patlıcanların, acısı çıkması için tuzlu suda, diğer malzemeli hazırlayana kadar bekletiyoruz.
  2. Daha sonra patates, biberleri ve kuru soğanı da aynı şekilde mirepoix şeklinde kesiyoruz.
  3. İsteğe göre mantar, havuç veya yakışacağını düşündüğünüz sebzeyi de ekleyebilirsiniz.
  4. Domatesleri de yarım ay şeklinde kesiyoruz. Domatesleri yemeğin üzerine dizeceğiz.
  5. Daha sonra bütün sebzeleri bir kapta birleştiriyoruz ve tuzu, baharatları ve zeytinyağını ekliyoruz. Karıştıyoruz ve güveç kapılarına eşit şekilde paylaştırıyoruz.
  6. Sosu için:.
  7. Bir kabın içerisine salçaları ve zeytinyağını ekliyoruz.
  8. Bir yandan karıştırarak suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
  9. Sonra bu sosu, güveci dolduracak şekilde paylaştırıyoruz.
  10. Dilimlediğimiz domatesleri istediğin şekilde güveçlerin üzerine dizerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  11. Güveçlerin çatlamaması için tepsinin altına bir miktar su döküyoruz ve fırına veriyoruz.
  12. 180 derecede kontrollü şekilde pişiriyoruz. Minimum 55 dakika. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder