Güveçte Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 4adet orta boy çarliston biber
- 3 adet orta boy domates
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy kapya biber
- 2 adet orta boy patlıcan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 8 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Toz biber
Salçalı sos için:
- 3 buçuk su bardağı su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Güveçte Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanları alacalı soyup mirepoix(mirpua) (küpten biraz daha iri) şeklinde kesiyoruz. Patlıcanların, acısı çıkması için tuzlu suda, diğer malzemeli hazırlayana kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra patates, biberleri ve kuru soğanı da aynı şekilde mirepoix şeklinde kesiyoruz.
- İsteğe göre mantar, havuç veya yakışacağını düşündüğünüz sebzeyi de ekleyebilirsiniz.
- Domatesleri de yarım ay şeklinde kesiyoruz. Domatesleri yemeğin üzerine dizeceğiz.
- Daha sonra bütün sebzeleri bir kapta birleştiriyoruz ve tuzu, baharatları ve zeytinyağını ekliyoruz. Karıştıyoruz ve güveç kapılarına eşit şekilde paylaştırıyoruz.
- Sosu için:.
- Bir kabın içerisine salçaları ve zeytinyağını ekliyoruz.
- Bir yandan karıştırarak suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
- Sonra bu sosu, güveci dolduracak şekilde paylaştırıyoruz.
- Dilimlediğimiz domatesleri istediğin şekilde güveçlerin üzerine dizerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Güveçlerin çatlamaması için tepsinin altına bir miktar su döküyoruz ve fırına veriyoruz.
- 180 derecede kontrollü şekilde pişiriyoruz. Minimum 55 dakika. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder