4 Ekim 2020 Pazar

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadar çiğ kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 3. 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın.
  2. Kadayıfları elimizle küçük parçalar halinde ufalayın.
  3. Erimiş yağın üzerine kadayıfları dökün.
  4. Üzerine 2 yemek kaşığı şeker serperek, rengi dönene kadar kavurun.
  5. Muhallebisi için tencereye sütü boşaltın.
  6. Üzerine; şeker, pirinç unu, mısır nişastasını ekleyin.
  7. Koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
  8. Koyulaşıp kaynamaya başladığında 1 paket vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  9. Kadayıfların yarısını çok büyük olmayan kare veya yuvarlak bir kabın tabanına dökün.
  10. Üzerine yavaşça muhallebiyi dökün.
  11. Muhallebinin üzerine de kalan kadayıfı koyun.
  12. Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyup, 2-3 saat dinlendikten sonra afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder