Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kadar çiğ kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
- 3. 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın.
- Kadayıfları elimizle küçük parçalar halinde ufalayın.
- Erimiş yağın üzerine kadayıfları dökün.
- Üzerine 2 yemek kaşığı şeker serperek, rengi dönene kadar kavurun.
- Muhallebisi için tencereye sütü boşaltın.
- Üzerine; şeker, pirinç unu, mısır nişastasını ekleyin.
- Koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
- Koyulaşıp kaynamaya başladığında 1 paket vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Kadayıfların yarısını çok büyük olmayan kare veya yuvarlak bir kabın tabanına dökün.
- Üzerine yavaşça muhallebiyi dökün.
- Muhallebinin üzerine de kalan kadayıfı koyun.
- Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyup, 2-3 saat dinlendikten sonra afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder