Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane havuç(rendelenecek)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz(istediğiniz kadar ekleyin)
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alalım, erirken rendelenmiş havucu ekleyip ocağı kısalım, birkaç tur çevirerek yumuşayıncaya kadar birkaç dakika kavuralım.
- 2 yemek kaşığı un ekleyip bir iki dakika kavuralım .
- Üzerine 7 su bardağı sıcak su ekleyelim(eğer et suyumuz varsa bir kısmını et suyu ekleyelim çok lezzetli oluyor)
- Kaynamaya başlayınca el blendırı ile çekelim tekrar ocağa alalım 👉
- Diğer tarafta🌸 1 su bardağı süt ,1 yumurta , 1 yemek kaşığı nişastayı tel çırpıcıyla çırpalım ,çorbamıza karıştırarak ekleyelim( bu arada çorbamız çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyelim )
- 5 dakika daha karıştırarak pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyip ocağı kapatalım.
Enfesssss çorbamız hazır afiyetle💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder