11 Ekim 2020 Pazar

Havuç Çorbası Tarifi

 

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç(rendelenecek)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz(istediğiniz kadar ekleyin)

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alalım, erirken rendelenmiş havucu ekleyip ocağı kısalım, birkaç tur çevirerek yumuşayıncaya kadar birkaç dakika kavuralım.
  2. 2 yemek kaşığı un ekleyip bir iki dakika kavuralım .
  3. Üzerine 7 su bardağı sıcak su ekleyelim(eğer et suyumuz varsa bir kısmını et suyu ekleyelim çok lezzetli oluyor)
  4. Kaynamaya başlayınca el blendırı ile çekelim tekrar ocağa alalım 👉
  5. Diğer tarafta🌸 1 su bardağı süt ,1 yumurta , 1 yemek kaşığı nişastayı tel çırpıcıyla çırpalım ,çorbamıza karıştırarak ekleyelim( bu arada çorbamız çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyelim )
  6. 5 dakika daha karıştırarak pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyip ocağı kapatalım.

Enfesssss çorbamız hazır afiyetle💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder