5 Ekim 2020 Pazartesi

Harem Güveci Tarifi

 

Harem Güveci Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • 3 adet köy biberi
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Arpa şehriye harcı için:

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beşamel sos

Harem Güveci Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ısıtın ve dana etini ekleyerek mühürleyin. (Et mühürleme tekniklerinden yararlanabilirsiniz.)
  • Et kendi suyunu önce salıp, sonra çekecektir. Çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  • Ardından doğranmış biber, soğan, sarımsak ve domatesleri ekleyin.
  • Daha sonra baharatları da ekleyerek karıştırın ve etli harcı birkaç dakika daha pişirin.
  • Başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yağ eridiğinde arpa şehriyeleri ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
  • Tuzunu ve suyunu ekleyerek kısık suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme esnasında kapağını kapatın.
  • Arpa şehriyeler piştikten sonra etli harca ekleyerek karıştırın.
  • Bu karışımı 4 adet güveç kabına paylaştırın.
  • Güveçlerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Harem Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Dana etini yüksek ateşte mühürleyin.
  • Tarifte ihtiyaç duyacağınız beşamel sos tarifine buradan göz atabilirsiniz.
  • Küçük güveç kaplarınız yoksa, ısıya dayanıklı büyük bir kap kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder