Harem Güveci Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti (iri doğranmış)
- 1 adet soğan
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak (iri doğranmış)
- 3 adet köy biberi
- 3 adet domates
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Arpa şehriye harcı için:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı beşamel sos
Harem Güveci Nasıl Yapılır?
- Tavayı ısıtın ve dana etini ekleyerek mühürleyin. (Et mühürleme tekniklerinden yararlanabilirsiniz.)
- Et kendi suyunu önce salıp, sonra çekecektir. Çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
- Ardından doğranmış biber, soğan, sarımsak ve domatesleri ekleyin.
- Daha sonra baharatları da ekleyerek karıştırın ve etli harcı birkaç dakika daha pişirin.
- Başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yağ eridiğinde arpa şehriyeleri ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
- Tuzunu ve suyunu ekleyerek kısık suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme esnasında kapağını kapatın.
- Arpa şehriyeler piştikten sonra etli harca ekleyerek karıştırın.
- Bu karışımı 4 adet güveç kabına paylaştırın.
- Güveçlerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Harem Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Dana etini yüksek ateşte mühürleyin.
- Tarifte ihtiyaç duyacağınız beşamel sos tarifine buradan göz atabilirsiniz.
- Küçük güveç kaplarınız yoksa, ısıya dayanıklı büyük bir kap kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder