Kabak Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 kilo şeker
- 5 bardak su
- 2 su bardağı kireç
- Su (kabağı kirece yatırmak için)
Kabak Reçeli Tarifi Yapılışı
Selamün aleyküm.
- Kabaklarımızı temizleyip dikizliyoruz.
- Bir kaba alıp üzerine kireç ekliyoruz ve kabakların üzerini geçecek şekilde su ekliyoruz.
- 1 gece bekletiyoruz. Ben 3 saat bekletebildim. 1 gece beklemesi daha çıtır olmasını sağlar.
- Kireçli suyu döküp 3- 4 defa yıkıyoruz.
- Diğer yandan tencereye şekeri ekliyoruz ve karamel kıvama gelene kadar eritiyoruz.
- Üzerine 5 bardak suyu ekliyoruz.
- Başta sertleşip donuyor panik olmayalım tekrardan eriyor.
- Bütün şeker eriyince yıkadığımız kabağı ekliyoruz ve 3 saat civarında kaynatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder