19 Ekim 2020 Pazartesi

Kabak Reçeli Tarifi

 

Kabak Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 kilo şeker
  • 5 bardak su
  • 2 su bardağı kireç
  • Su (kabağı kirece yatırmak için)

Kabak Reçeli Tarifi Yapılışı

Selamün aleyküm.

  1. Kabaklarımızı temizleyip dikizliyoruz.
  2. Bir kaba alıp üzerine kireç ekliyoruz ve kabakların üzerini geçecek şekilde su ekliyoruz.
  3. 1 gece bekletiyoruz. Ben 3 saat bekletebildim. 1 gece beklemesi daha çıtır olmasını sağlar.
  4. Kireçli suyu döküp 3- 4 defa yıkıyoruz.
  5. Diğer yandan tencereye şekeri ekliyoruz ve karamel kıvama gelene kadar eritiyoruz.
  6. Üzerine 5 bardak suyu ekliyoruz.
  7. Başta sertleşip donuyor panik olmayalım tekrardan eriyor.
  8. Bütün şeker eriyince yıkadığımız kabağı ekliyoruz ve 3 saat civarında kaynatıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder