Haşhaşlı Kek (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Kreması
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
En son
- Orman meyveli karışım
Haşhaşlı Kek (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım ve 15 dk kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Kek malzemelerinden kuru olanları yani un, haşhaş, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı bi kaba alıp elinizle karıştıralım.
- Ayrı bi kabın içerisinde yumurta ve şekeri 5-6 dk mikser ile çırpalım.
- Sonra yağı ilave edip biraz daha çırpalım.
- Diğer kaptaki kuru malzemeleri kek harcımızın içene boşaltıp homojen bi kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim.
- Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökelim.
- Önceden ısıttığımız 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk kadar pişirelim. Fırının marka ve modeline göre değişkenlik gösterebilir. Üzerinin kızarması yeterli olacaktır.
- Kek sıcakken soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde ıslatalım.
- 10-15 dk bekleyelim ki şerbetini iyice içine çeksin.
- Kreması için kek fırındayken malzemeleri tencereye alalım ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Krem şanti ve sütü de çırpıp dolapta bekleyelim.
- Soğuyan kremanın içerisine krem şanti yi ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
- Şerbetini çekmiş olan kekin üzerine dökelim.
- 2-3 saat dolapta bekledikten sonra üzerine orman meyveli karışımı pişirelim ve soğuyunca üzerine dökelim.Veee hazırrrrr.Afiyet şifa olsun 🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder