15 Ekim 2020 Perşembe

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Kremşanti

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencerede şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır.
  2. Keki için yumurta ve şeker iyice çırptıktan sonra yağ, süt eklenerek çırpılır.
  3. Sonra bütün malzemeler eklenerek kek hamuru kıvamı elde edilir.
  4. Hamur fırın tepsisine (kare veya yuvarlak) dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirilir.
  5. Kek pişerken kremşanti hazırlanır.
  6. Pişen sıcak kekin üstüne soğuk şerbet dökülür.
  7. Soğuması için beklemeye alınır.
  8. Tamamen soğuyan keke kremşanti sürülür.
  9. En az yarım saat buzdolabında bekletildikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. ( yarım saatten fazla bekletildiğinde tadı ve kıvamı daha iyi oturmuş olacaktır. ) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder