Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
- Kremşanti
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir tencerede şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır.
- Keki için yumurta ve şeker iyice çırptıktan sonra yağ, süt eklenerek çırpılır.
- Sonra bütün malzemeler eklenerek kek hamuru kıvamı elde edilir.
- Hamur fırın tepsisine (kare veya yuvarlak) dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirilir.
- Kek pişerken kremşanti hazırlanır.
- Pişen sıcak kekin üstüne soğuk şerbet dökülür.
- Soğuması için beklemeye alınır.
- Tamamen soğuyan keke kremşanti sürülür.
- En az yarım saat buzdolabında bekletildikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. ( yarım saatten fazla bekletildiğinde tadı ve kıvamı daha iyi oturmuş olacaktır. ) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder