21 Ekim 2020 Çarşamba

Havuç Dilim Baklava Tarifi

 

Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 470 gram baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ yağı
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı yada ceviz

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı şeker /250 ml bardak
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı ocakta eritiyoruz.
  2. Tatlımızı hazırladığımız tepsimizin altını güzelce yağlıyoruz. Paketi açıyoruz tamamını tepsi boyutunda keserek kenara alıyoruz.
  3. Önce yuvarlak kestiğimiz yufkadan bir tane koyuyoruz sonra yandan çıkan parçaları da tepsimize yerleştiriyoruz.
  4. Kenardan çıkan parçalar bitene kadar aralarına fırça yardımıyla yağ serpiştirelim. Bir bardak antep fıstığı yayıyoruz. Kalan yuvarlak 14 yufkayı da tepsimize aralarını yağlayarak tepsimizi bitiriyoruz.
  5. Kenarlarını bir bıçak ile içe itiyoruz videoda olduğu gibi sonra bıçak ile önce ikiye kesiyoruz.
  6. Sonra dört parçaya sonra sekiz parçaya sonra 16 parçaya dilimliyoruz.
  7. Kalan tereyağı üzerine döküp 170 derecede alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Şerbeti için şu ve şekeri ile bir dilim limonu tencereye koyup kaynatın.
  9. Kaynadıktan sonra yaklaşık 17-20 dakika orta ateşte kaynasın.
  10. Kenara alın baklava piştikten sonra ılık şerbeti verin tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın şerbeti üzerine dökün 😍😍 afiyet olsun deneyeceklere 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder