Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 470 gram baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yağı
- 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı yada ceviz
Şerbeti için
- 2.5 su bardağı şeker /250 ml bardak
- 2.5 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı ocakta eritiyoruz.
- Tatlımızı hazırladığımız tepsimizin altını güzelce yağlıyoruz. Paketi açıyoruz tamamını tepsi boyutunda keserek kenara alıyoruz.
- Önce yuvarlak kestiğimiz yufkadan bir tane koyuyoruz sonra yandan çıkan parçaları da tepsimize yerleştiriyoruz.
- Kenardan çıkan parçalar bitene kadar aralarına fırça yardımıyla yağ serpiştirelim. Bir bardak antep fıstığı yayıyoruz. Kalan yuvarlak 14 yufkayı da tepsimize aralarını yağlayarak tepsimizi bitiriyoruz.
- Kenarlarını bir bıçak ile içe itiyoruz videoda olduğu gibi sonra bıçak ile önce ikiye kesiyoruz.
- Sonra dört parçaya sonra sekiz parçaya sonra 16 parçaya dilimliyoruz.
- Kalan tereyağı üzerine döküp 170 derecede alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti için şu ve şekeri ile bir dilim limonu tencereye koyup kaynatın.
- Kaynadıktan sonra yaklaşık 17-20 dakika orta ateşte kaynasın.
- Kenara alın baklava piştikten sonra ılık şerbeti verin tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın şerbeti üzerine dökün 😍😍 afiyet olsun deneyeceklere 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder