Sebzeli Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kırmızı et
- 5 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 5 su bardağı su
Sebzeli Sac Kavurma Tarifi Yapılışı
- İlk olarak küp küp doğranmış etimizi sac tavamıza alıyoruz.
- Suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip ondan sonra ocağa alıp altını yakıyoruz.
- Etimiz suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağını ekleyip güzel bir şekilde hafif kahverengi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra doğranmış yeşil birerimizi ekleyip beraber kavuruyoruz.
- Ondan sonra domatesi ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
- Domatesler çekildikten sonra kekik ve pul biberimizi ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. 5-10 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.Not: etin üzerine suyu koyduktan sonra su çekilene kadar kapağını kaldırmayın ki kendi buharında pişip lokum gibi olsun. Tuzu, etin suyu çekilmeye yakın koyalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder