21 Ekim 2020 Çarşamba

Sebzeli Sac Kavurma Tarifi

 

Sebzeli Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kırmızı et
  • 5 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 su bardağı su

Sebzeli Sac Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak küp küp doğranmış etimizi sac tavamıza alıyoruz.
  2. Suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip ondan sonra ocağa alıp altını yakıyoruz.
  3. Etimiz suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağını ekleyip güzel bir şekilde hafif kahverengi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Daha sonra doğranmış yeşil birerimizi ekleyip beraber kavuruyoruz.
  5. Ondan sonra domatesi ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  6. Domatesler çekildikten sonra kekik ve pul biberimizi ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. 5-10 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.Not: etin üzerine suyu koyduktan sonra su çekilene kadar kapağını kaldırmayın ki kendi buharında pişip lokum gibi olsun. Tuzu, etin suyu çekilmeye yakın koyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder