Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak havuçları soyup rendeleyelim. Rendelediğimiz havucun suyunu sıkalım.
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak hamurumuzun içine havuç, ceviz ve tarçını ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız borcam veya kalıbın içine hamurumuzu döküp yayalım.
- 170 derecede 35-40 dakika pişirelim.
Kış kekimiz hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥕🥮.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder