14 Ekim 2020 Çarşamba

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak havuçları soyup rendeleyelim. Rendelediğimiz havucun suyunu sıkalım.
  2. Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5.  Son olarak hamurumuzun içine havuç, ceviz ve tarçını ekleyip karıştıralım.
  6. Yağladığımız borcam veya kalıbın içine hamurumuzu döküp yayalım.
  7.  170 derecede 35-40 dakika pişirelim.

Kış kekimiz hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥕🥮.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder