12 Ekim 2020 Pazartesi

İçli Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

 

İçli Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr.tereyağı veya margarin (oldukça yumuşak olmalı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket k.tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • Yaklaşık 3, 5 -4 su bardağı un

İç harcı için;

  • Dışı için yoğurdunuz hamurun 4/1 i
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 100 gr.ceviz içi (orta büyüklükte doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir küçük dilim limon

İçli Kesme İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetinizi ocağı koyun.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk. Kadar kaynatıp ılımaya bırakın.
  3. Hamur için tüm sıvı malzemeleri çırpıcı yardımı ile çırpın.
  4. Sırasıyla irmik, un, vanilya ve k. Tozunu ekleyip yoğurun. (unu kontrollü ekleyin).
  5. Yoğurduğunuz hamurun dörtte birini başka bir yoğurma kabına alıp kakao, tarçın, ceviz ve yağı ilave edip yoğurun.
  6. Her iki hamuruna 4 eşit parçaya bölün.
  7. Beyaz hamuru elinizle uzunlamasına açıp diğer hamuru rulo yapıp ortasına yerleştirin ve hamuru kapatıp rulo şekli verin (yapım aşamasını resimleri kaydırarak görebilirsiniz)üzerine çatalla iz verip dilimleyin ve tepsiye dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda kızartma kadar pişirin.
  9. Tatlının ilk sıcağı çıkınca ılık şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder