Patlıcanlı Börek (Bol Harcı İle Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 1 orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Diğer malzemeler;
- 6 adet hazır yufka
Patlıcanlı Börek (Bol Harcı İle Doyurucu) Tarifi Yapılışı
- İnce doğranmış soğan ve biberler sıvı yağ ile birlikte tencereye alınarak kavrulur.
- Kızan yağa patlıcan ilave edilip bir miktar piştikten sonra salça ve domates eklenir.
- Yağ bol tutulur ki yufkaları iç harcımızın sosu ile ıslatalım.
- Soğuyan iç harcımız 12 adet yarım yufka içerisine alt iki kat ve üst iki kat hariçinde eşit olarak dağıtılır.
- Katlar arası sıvı yağ ile yağlanır.
- Standart bir fırın kalıbı kullanıyorsak her kat için bir yarım yufkayı ortadan bölerek tepsiyi kapatacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
- Üzerine yine hazırladığımız iç harcın yağından sürerek nar gibi kızarmış olmasını sağlayabilirsiniz.
- Eşit şekilde kestiğimiz böreğimizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra dilerseniz çıtır çıtır bir börek dilerseniz de üzerini hafifçe ıslatıp, örterek yumuşacık bir börek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder