12 Ekim 2020 Pazartesi

Patlıcanlı Börek (Bol Harcı İle Doyurucu) Tarifi

 

Patlıcanlı Börek (Bol Harcı İle Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Diğer malzemeler;

  • 6 adet hazır yufka

Patlıcanlı Börek (Bol Harcı İle Doyurucu) Tarifi Yapılışı

  1. İnce doğranmış soğan ve biberler sıvı yağ ile birlikte tencereye alınarak kavrulur.
  2. Kızan yağa patlıcan ilave edilip bir miktar piştikten sonra salça ve domates eklenir.
  3. Yağ bol tutulur ki yufkaları iç harcımızın sosu ile ıslatalım.
  4. Soğuyan iç harcımız 12 adet yarım yufka içerisine alt iki kat ve üst iki kat hariçinde eşit olarak dağıtılır.
  5. Katlar arası sıvı yağ ile yağlanır.
  6. Standart bir fırın kalıbı kullanıyorsak her kat için bir yarım yufkayı ortadan bölerek tepsiyi kapatacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
  7. Üzerine yine hazırladığımız iç harcın yağından sürerek nar gibi kızarmış olmasını sağlayabilirsiniz.
  8. Eşit şekilde kestiğimiz böreğimizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
  9. Fırından aldıktan sonra dilerseniz çıtır çıtır bir börek dilerseniz de üzerini hafifçe ıslatıp, örterek yumuşacık bir börek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder