21 Ekim 2020 Çarşamba

İrmik Lokması Tarifi

 

İrmik Lokması Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) (yarım su bardağı) irmik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

İrmik Lokması Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede şerbetini hazırlayalım, kaynadıktan sonra beş dk ateşde dursun.
  2. Daha sonra ocaktan alın soğusun.
  3. Diğer tencereye sütü ,irmiği koyun, şekil verecek katılığa gelinceye kadar pişirin sonra bırakın soğusun.
  4. Soğumuş irmik hamurumuzun içine bir yumurta bir kaşık sıvı yağı koyup iyice karıştırın.
  5. Beş dk kadar beklesin.
  6. Sonra tavaya bol yağ koyup elimizle yuvarlak şekil verip soğuk yağın içine atın karıştırarak kızartın.
  7. Kızarınca soğuk şerbete atın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder