İrmik Lokması Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) (yarım su bardağı) irmik
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
İrmik Lokması Tarifi Yapılışı
- Bir tencerede şerbetini hazırlayalım, kaynadıktan sonra beş dk ateşde dursun.
- Daha sonra ocaktan alın soğusun.
- Diğer tencereye sütü ,irmiği koyun, şekil verecek katılığa gelinceye kadar pişirin sonra bırakın soğusun.
- Soğumuş irmik hamurumuzun içine bir yumurta bir kaşık sıvı yağı koyup iyice karıştırın.
- Beş dk kadar beklesin.
- Sonra tavaya bol yağ koyup elimizle yuvarlak şekil verip soğuk yağın içine atın karıştırarak kızartın.
- Kızarınca soğuk şerbete atın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder