İrmikli Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
- 7 yemek kaşığı şeker (silme)
- Yarım çay bardağı iri kırık fındık
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
İrmikli Toplar Tarifi Yapılışı
- Süt, irmik ve şeker ile muhallebiyi hazırlayalım.
- Muhallebiyi soğuttuktan sonra toz halinde olan krem şantiyi ekleyelim. Mikserle karıştıralım.
- Hazırladığımız muhallebiden yuvarlak toplar yapıp hindistan cevizine her tarafını batıralım.
- Yarısını da hindistan cevizine yarım çay kaşığı kakao ekleyip karıştırıp batırdım.
- Buzdolabında bir iki saat soğutup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder