13 Ekim 2020 Salı

İrmikli Toplar Tarifi

 

İrmikli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
  • 7 yemek kaşığı şeker (silme)
  • Yarım çay bardağı iri kırık fındık
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

İrmikli Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Süt, irmik ve şeker ile muhallebiyi hazırlayalım.
  2. Muhallebiyi soğuttuktan sonra toz halinde olan krem şantiyi ekleyelim. Mikserle karıştıralım.
  3. Hazırladığımız muhallebiden yuvarlak toplar yapıp hindistan cevizine her tarafını batıralım.
  4. Yarısını da hindistan cevizine yarım çay kaşığı kakao ekleyip karıştırıp batırdım.
  5. Buzdolabında bir iki saat soğutup servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder