Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2.5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Sos için:
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
- Yarım paket çikolata sosu
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- İlk önce yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağ ekleyerek tekrar çırpalım.
- Un, kabartma tozu, kakao, vanilya ekleyerek bir kez daha çırpalım.
- Yağlanmış borcama dökelim.
- Üzerine damla çikolata serpelim.
- 170° ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
- Kek pişerken sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sosu ocağın üzerinde karıştıralım.
- Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatalım.
- Kek pişince fırından çıkartıp keselim.
- Sosun yarısıyla ıslayalım.
- Kalan sosa yarım paket çikolata sosu koyarak tencereyi tekrar ocağa alalım.
- Kaynama noktasına gelinceye kadar karıştıralım.
- Kaynayınca ocaktan alıp kekin üzerine dökelim.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder