20 Ekim 2020 Salı

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Sos için:

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • Yarım paket çikolata sosu

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağ ekleyerek tekrar çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu, kakao, vanilya ekleyerek bir kez daha çırpalım.
  3. Yağlanmış borcama dökelim.
  4. Üzerine damla çikolata serpelim.
  5. 170° ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
  6. Kek pişerken sosumuzu hazırlıyoruz.
  7. Sosu ocağın üzerinde karıştıralım.
  8. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatalım.
  9. Kek pişince fırından çıkartıp keselim.
  10. Sosun yarısıyla ıslayalım.
  11. Kalan sosa yarım paket çikolata sosu koyarak tencereyi tekrar ocağa alalım.
  12. Kaynama noktasına gelinceye kadar karıştıralım.
  13. Kaynayınca ocaktan alıp kekin üzerine dökelim.
  14. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder