Kırma Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yufka
- 300 gram lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
Sos için:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kașığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kırma Börek Tarifi Yapılışı
- Yufkayı masanın yada mutfak tezgahın üzerine açın.
- Maydanozlu lor peynirinden üzerine serpin.
- Yufkayı büzerek toparlayalım. 4 parmak genişliğinde yufkayı parçalara bölelim.
- Yufkalar bitene kadar yağlı tepsiye dizelim.
- Sos malzemesini kasede karıştıralım. Tepsinin her yerine fırça yardımıyla yayalım.
- 200° ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder