20 Ekim 2020 Salı

Kırma Börek Tarifi

 

Kırma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • 300 gram lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz

Sos için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kașığı tuz
  • Yarım çay bardağı  sıvı yağ

Kırma Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yufkayı masanın yada mutfak tezgahın üzerine açın.
  2. Maydanozlu lor peynirinden üzerine serpin.
  3. Yufkayı büzerek toparlayalım. 4 parmak genişliğinde yufkayı parçalara bölelim.
  4. Yufkalar bitene kadar yağlı tepsiye dizelim.
  5. Sos malzemesini kasede karıştıralım. Tepsinin her yerine fırça yardımıyla yayalım.
  6. 200° ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder