23 Ekim 2020 Cuma

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (3 su bardağı kadar)

Sosu için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2-2, 5 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ekleyelim. Çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile hafifçe karıştıralım. Kek kalıbına dökelim.
  3. 180 derece fırında, 30-35 dk pişirelim.
  4. Sosu için, tüm malzemeleri minik bir tencerede kaynatalım.
  5. Kek ılık, sos hafif sıcak olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder