Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 2 kabak
- 25 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- 500 ml su
- Yarım demet dereotu
- Tuz
Üzeri için
- 20 g tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin.
- Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun.
- Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin.
- Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pulbiber ekleyin.
- Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
- Kabak çorbasını, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.
Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Çorbanın içerisine çok fazla un koymak istemiyorsanız, bir adet patates ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.
- Kabak çorbasının içerisine süt yerine krema ilave ederek, koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Biberli sosu hazırlarken, biberlerin çok fazla yanmamasına özen gösterin.
- Kullanacağınız kabakların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa, azar azar süt ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?
- Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık kabak çorbası yaklaşık 20, bir kase çorba ise ortalama 30 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder