Vatruşka Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya ( yarım paket yaş maya da olur )
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı tereyağ ( eritilmiş)
- 3-3, 5 su bardağı un ( kontrollü koyun)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kreması için;
- 600 gram guark ( labne de olur)
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Vatruşka Tarifi Yapılışı
- Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru iki parçaya bölüyoruz.
- Elimizle hamuru genişleterek yuvarlak içi havuz şeklinde boşluk olan bir hamur elde ediyoruz.
- Kreması için malzemeleri bir kabın içine alıyoruz karıştırıyoruz, hamurun içine döküyoruz.
- Bu hamurdan iki adet çıkıyor, kremayı iki hamura eşit şekilde bölüyoruz.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, aynı şekilde küçük poğaça büyüklüğünde yapıp porsiyonluk da yapabilirsiniz.
- Pişince ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder