4 Ekim 2020 Pazar

Vatruşka Tarifi

 

Vatruşka Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya ( yarım paket yaş maya da olur )
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ ( eritilmiş)
  • 3-3, 5 su bardağı un ( kontrollü koyun)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kreması için;

  • 600 gram guark ( labne de olur)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Vatruşka Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru iki parçaya bölüyoruz.
  3. Elimizle hamuru genişleterek yuvarlak içi havuz şeklinde boşluk olan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Kreması için malzemeleri bir kabın içine alıyoruz karıştırıyoruz, hamurun içine döküyoruz.
  5. Bu hamurdan iki adet çıkıyor, kremayı iki hamura eşit şekilde bölüyoruz.
  6. Kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, aynı şekilde küçük poğaça büyüklüğünde yapıp porsiyonluk da yapabilirsiniz.
  8. Pişince ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder