Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet patlıcan
- 4 adet biber
- 2 domates
- Yarım kilo az yağlı dana kıyma
- Karabiber
- Toz biber
- Kekik
- Tuz
- Sıvı yağ
- Su
- Soğan
- Salça
Karnı Yarık Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı şekilde soyuyoruz kararmamaları için suya bırakıyoruz.
- Tavamıza sıvı yağı alıp üzerine doğradığımız soğan ve biberlerimizi alıp kavuruyoruz .
- Sonradan kıymamızı ekleyip aynı işlemi birlikte yapıyoruz salçamızı ve baharatlarımızı katıp 5 dk kavurma işlemine bırakalım.
- Ardından 1 su bardağı su ekleyelim suyunu çeken harcımız hazırdır artık patlıcanlarımızı da sıvı yağda kızartıyoruz .
- Sonradan tepsimize alalım iç harcını ekledikten sonra üzerine domates ve biber ekleyelim.
- Sosu içinde 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyelim .
- Hazır olan sosu karnıyarıkların üzerine gezdirelim fırına atıp 35- 45 dk piştikten sonra yemeğimiz hazır afiyet olsun 🤗🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder