14 Ekim 2020 Çarşamba

Karnı Yarık Tarifi

 

Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet patlıcan
  • 4 adet biber
  • 2 domates
  • Yarım kilo az yağlı dana kıyma
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Su
  • Soğan
  • Salça

Karnı Yarık Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı şekilde soyuyoruz kararmamaları için suya bırakıyoruz.
  2. Tavamıza sıvı yağı alıp üzerine doğradığımız soğan ve biberlerimizi alıp kavuruyoruz .
  3. Sonradan kıymamızı ekleyip aynı işlemi birlikte yapıyoruz salçamızı ve baharatlarımızı katıp 5 dk kavurma işlemine bırakalım.
  4. Ardından 1 su bardağı su ekleyelim suyunu çeken harcımız hazırdır artık patlıcanlarımızı da sıvı yağda kızartıyoruz .
  5. Sonradan tepsimize alalım iç harcını ekledikten sonra üzerine domates ve biber ekleyelim.
  6. Sosu içinde 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyelim .
  7. Hazır olan sosu karnıyarıkların üzerine gezdirelim fırına atıp 35- 45 dk piştikten sonra yemeğimiz hazır afiyet olsun 🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder