Sebzeli Gazpacho Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük boy domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet salatalık
- 1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
- 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
- 4 dilim ekmek içi
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sebzeli Gazpacho Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kabuklarını soyduğunuz domates, kuru soğan ve salatalıkları iri küpler halinde doğrayın.
- Sarımsakların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık yeşil ve kırmızı biberleri gelişigüzel bir şekilde kesin.
- Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın.
- İri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içlerini ekledikten sonra tüm malzemeyi püre haline getirin.
- Çorba malzemesini derin bir cam kaseye aktarın. Suyu ekledikten sonra metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Zeytinyağı, üzüm sirkesi, mayonez, tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
- Koyu bir kıvam alan çorbayı, buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre kruton ekmek ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Püf noktası: Daha pürüzsüz ve yoğun kıvamda bir soğuk çorba elde etmek isterseniz püre haline getirdiğiniz çorba karışımını süzdükten sonra içebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder