13 Ekim 2020 Salı

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartma için

  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı ya da sade yoğurt

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
  2. Başka bir kapta yumurta, süt çırpalım. Üzerine un ve tuzu ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım. Karnabaharlarınızı orta ateşte kızartmanız yeterli olacaktır.
  4. Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
  5. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder