Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram teremyağı
- 1 paket vanilya
Supangle için malzemeler :
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme kaşık un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 60 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı soğuk su
Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yağı eritin unu ekleyin, güzelce kavurun.
- İyi kavrulmazsa yerken un tadı gelir.
- Sonra sütü ekleyin sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- İyice ısınınca şekeri ekleyin. Videodaki kıvama gelene kadar pişirin.
- Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyin.
- Ardından birkaç dakika çırpın.
- Borcama dökün ve oda buzdolabına alın.
- İkisini aynı anda yapmadım ki sıcakken birbirlerine karışmasınlar.
- Hafif soğuduktan sonra supangleyi yapmaya geçebilirsiniz.
- Supangle yapılışı: çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Çikolata ekleyin ve bir kaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpın. (koyu kıvamlı olsun isterseniz su eklemeyin, ben bu tarz tatlılarda akışkan seviyorum. ) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder