5 Ekim 2020 Pazartesi

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram teremyağı
  • 1 paket vanilya

Supangle için malzemeler :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yağı eritin unu ekleyin, güzelce kavurun.
  2. İyi kavrulmazsa yerken un tadı gelir.
  3. Sonra sütü ekleyin sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  4. İyice ısınınca şekeri ekleyin. Videodaki kıvama gelene kadar pişirin.
  5. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyin.
  6. Ardından birkaç dakika çırpın.
  7. Borcama dökün ve oda buzdolabına alın.
  8. İkisini aynı anda yapmadım ki sıcakken birbirlerine karışmasınlar.
  9. Hafif soğuduktan sonra supangleyi yapmaya geçebilirsiniz.
  10. Supangle yapılışı: çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  11. Çikolata ekleyin ve bir kaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpın. (koyu kıvamlı olsun isterseniz su eklemeyin, ben bu tarz tatlılarda akışkan seviyorum. ) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder