5 Ekim 2020 Pazartesi

Musakka Tarifi

 

Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 adet patlıcan
  • Yarım kilo normal kıyma
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
  • Maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber

Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
  2. Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
  3. Doğranan domates eklenir 3 dk kadar kavrulur.
  4. Salça eklenir kavrulur.
  5. Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
  6. En son maydanoz eklenir.
  7. Kızartılan patlıcanlar borcama yada küçük bir tepsiye dizilir.
  8. Üzerine kıymalı harcımız dan eşit şekilde patlıcanların üzerine yayalım.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder