Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 5 adet rendelenmiş domates
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı isot
Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın.
- Soğan ve sarımsakları iyice kavurun.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ve közlenmiş biberleri ekleyip 5 dakika pişirin.
- Baharatları ve yıkadığınız bulguru ekleyip 5 dakika kadar bulguların lezzeti çekmesi için karıştırarak pişirin.
- Suyunu ekleyip yaklaşık 40 dakika bulgurun sulu tamamen bitmeden pişirin. (su tamamen bitmeden ocağın altını kapatırsanız pilavınız dinlenirken o suyu çekecek ve daha lezzetli olacaktır. ).
- 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder