19 Ekim 2020 Pazartesi

Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 adet rendelenmiş domates
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı isot

Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın.
  2. Soğan ve sarımsakları iyice kavurun.
  3. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Rendelenmiş domatesleri ve közlenmiş biberleri ekleyip 5 dakika pişirin.
  5. Baharatları ve yıkadığınız bulguru ekleyip 5 dakika kadar bulguların lezzeti çekmesi için karıştırarak pişirin.
  6. Suyunu ekleyip yaklaşık 40 dakika bulgurun sulu tamamen bitmeden pişirin. (su tamamen bitmeden ocağın altını kapatırsanız pilavınız dinlenirken o suyu çekecek ve daha lezzetli olacaktır. ).
  7. 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder