Köstebek Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (2 su bardağı un kullandım)
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt ekledim
- Ara sına kullandığım
- 2 paket toz krem şanti
- 1 bardak süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
Köstebek Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpınız.
- Sonra süt ve yap ekleyin çırpmaya devam edin kakao vanilya kabartma tozu ekleyin un ile çırpınız.
- Yağlanmış borcam önceden ısıtılmış fırına 180 derecede 30 dk pişirin.
- Arasına süreceğimiz krema harcını yapalım.
- Şantileri süt ile çırpınız damla çikolatası da ekletin dolapta soğumasını bekleyelim.
- Pişen kekimizi kenarlarda 1 parmak boşluk kalana kadar bıçakla kesini çerçevesini.
- Sonra üst tabakadan kaşık yardımıyla alın çok almayın yüzeysel.
- 1 barsak süt ile elit şekilde ıslatın.
- Sonra şantimizi ekleyelim çukur olan yerlere üstüne de kekten aldığımız parçaları rondadan çekin ve üzerine eşit bi şekilde yayın.
- 3 saat dolapta bekletin dilimleyin.
💐💐💐afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder