Limonlu Kek (Az Malzeme İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un (Tepeleme olmasın)
- 2 yada 3 yumurta (Büyük olursa 2 yeterli)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 5 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
Limonlu Kek (Az Malzeme İle) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım.
- Üstüne süt, yağ, limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- Mutlaka elekten geçirdiğimiz unu ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyelim. En son ufak rendelediğimiz limon kabuklarını da ekleyip tekrar çırpalım.
- Yağladığımız kek kalıbına aktaralım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirelim.
- 👩🍳Klasik kek yapımlarında un miktarını çok fazla koymayalım.
- Kekin sünger gibi olmasını istiyorsak un yeteri kadar olmalı yoksa ekmek tadı verir.
- 👩🍳Keki kalıptan çıkarmakta acele etmeyelim. Islak bir bezle kalıbı ters çevirerek üstünü örtelim. Kendisi yavaş yavaş kalıptan ayrılacaktır zaten.
- 👩🍳Şeker ölçüsü için çok şekerli sevmeyenler için yeterli gelecektir zira üzerine pudra şekeri de serpeceğiz. Dilerseniz siz 1 su bardağı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder