7 Ekim 2020 Çarşamba

Sebze Tartar Tarifi

 

Sebze Tartar Tarifi İçin Malzemeler

Enginar Püresi:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • Sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Portakal
  • Zerdeçal
  • Un (Göz kararı)

Sebze Tartar için:

  • Limon
  • Lime
  • Tütsülenmiş taze kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Semizotu yaprağı
  • Yeşil elma
  • Kuşkonmaz
  • Maydanoz
  • Yoğurt
  • Bal
  • Sarımsak
  • Dereotu
  • Avokado
  • Nar taneleri
  • Sriracha sosu

Sebze Tartar Nasıl Yapılır?

  • Enginar püresi için; Sarımsak ve soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Portakalın suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Mayonez tenceresine un, zerdeçal, yumurta, portakal suyu, portakal kabuğu ve zeytinyağını çırpın.
  • Üzerine biraz su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Enginarları da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Kabakları dik olacak şekilde ince ince dilimleyin. Izgara tavasında bir tarafını iz çıkacak şekilde pişirin. Diğer tarafı beyaz kalmalı.
  • Pişirdiğiniz kabakları süzgeçle fümeleyin ve kenara ayırın.
  • Sebzeleri fine brunoaz şeklinde doğrayın. Ve geniş bir kabın içerisinde bekletin.
  • Başka bir kapta mayonez, sriracha, hardal, bal, süzme yoğurt, lime kabuğu ve suyu, rendelenmiş sarımsak ile çırpın.
  • Enginarlar yumuşadığında süzün ve blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Elde ettiğiniz püreyi tel süzgeçten geçirin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Enginar püresini ve hazırladığınız sosu farklı sıkma torbalarına aktarın.
  • Servis tabağına yuvarlak kasnak koyun ve tabana enginar püresini sıkın.
  • Tütsülenmiş kabakları yuvarlak olacak şekilde yerleştirin.
  • Hazırladığınız sebzeleri sosla karıştırın ve kasnağın ortasındaki boşluğa ekleyin.
  • En üst kısmına sebze filizleri ve nar taneleri serpiştirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder