Sebze Tartar Tarifi İçin Malzemeler
Enginar Püresi:
- 1 adet yumurta
- 1 adet enginar
- 1 adet soğan
- Sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Portakal
- Zerdeçal
- Un (Göz kararı)
Sebze Tartar için:
- Limon
- Lime
- Tütsülenmiş taze kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Semizotu yaprağı
- Yeşil elma
- Kuşkonmaz
- Maydanoz
- Yoğurt
- Bal
- Sarımsak
- Dereotu
- Avokado
- Nar taneleri
- Sriracha sosu
Sebze Tartar Nasıl Yapılır?
- Enginar püresi için; Sarımsak ve soğanı zeytinyağında kavurun.
- Portakalın suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Mayonez tenceresine un, zerdeçal, yumurta, portakal suyu, portakal kabuğu ve zeytinyağını çırpın.
- Üzerine biraz su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Enginarları da ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Kabakları dik olacak şekilde ince ince dilimleyin. Izgara tavasında bir tarafını iz çıkacak şekilde pişirin. Diğer tarafı beyaz kalmalı.
- Pişirdiğiniz kabakları süzgeçle fümeleyin ve kenara ayırın.
- Sebzeleri fine brunoaz şeklinde doğrayın. Ve geniş bir kabın içerisinde bekletin.
- Başka bir kapta mayonez, sriracha, hardal, bal, süzme yoğurt, lime kabuğu ve suyu, rendelenmiş sarımsak ile çırpın.
- Enginarlar yumuşadığında süzün ve blenderdan geçirerek püre haline getirin.
- Elde ettiğiniz püreyi tel süzgeçten geçirin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Enginar püresini ve hazırladığınız sosu farklı sıkma torbalarına aktarın.
- Servis tabağına yuvarlak kasnak koyun ve tabana enginar püresini sıkın.
- Tütsülenmiş kabakları yuvarlak olacak şekilde yerleştirin.
- Hazırladığınız sebzeleri sosla karıştırın ve kasnağın ortasındaki boşluğa ekleyin.
- En üst kısmına sebze filizleri ve nar taneleri serpiştirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder