Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kırmızı lahana
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı
- 1 adet orta boy lahanamızı ince bir şekilde doğrayalım.
- Derin ve genişçe bir kaba döküp 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika bekletelim.
- Beklettiğimiz lahanalarımızı kavanozlara bastırarak yerleştirelim.
- Uygun bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip karıştıralım.
- Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim.
- Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün serin bir yerde veya buzdolabında bekletelim.
- 3-4 gün sonra kırmızı lahana turşumuz hazırdır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder