8 Ekim 2020 Perşembe

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

 

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kırmızı lahana
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. 1 adet orta boy lahanamızı ince bir şekilde doğrayalım.
  2. Derin ve genişçe bir kaba döküp 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika bekletelim.
  3. Beklettiğimiz lahanalarımızı kavanozlara bastırarak yerleştirelim.
  4. Uygun bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip karıştıralım.
  5. Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim.
  6. Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün serin bir yerde veya buzdolabında bekletelim.
  7. 3-4 gün sonra kırmızı lahana turşumuz hazırdır.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder