11 Ekim 2020 Pazar

Kuru Dolma Tarifi

 

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane biber
  • 10 tane kuru patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • Göz kararı tuz
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuru patlıcan ve biberlerimizi göz kararı pişiriyoruz.
  2. Sonra ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı tane sumak kaynar suya koyuyoruz.
  3. Diğer taraftan iç malzeme hazırlıyoruz.Pirinci yıkayıp süzüyoruz yağını ekliyoruz.
  4. Soğan ve sarımsağı robottan geçirip ekliyoruz.
  5. Baharatları da ekleyip karıştırıp içlerini çok olmuyacak şekilde doldurup yan yan diziyoruz.Ben üstüne dolma taşı koyuyorum olmayan tabak kapatabilir.
  6. Göz kararı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ suda duran sumağın suyunu süzerek ekleyin göz kararı tuz ekleyip orta ateşte kontrollü şekilde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder