14 Ekim 2020 Çarşamba

Kuşbaşılı Mantar Yemeği Tarifi

 

Kuşbaşılı Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr mantar
  • Göz kararı kuşbaşı et
  • 2 adet arnavut biber
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kuşbaşılı Mantar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Mantarlar🍄 temizlendikten sonra sirkeli su da bir kaç saat dinlendirilir.
  2. Düdüklü tenceremize kuş başı doğranmış etleri yağı da ilave ederek kavuralım.
  3. Soğan ve biberi doğrayarak kavrulmuş etimizin üzerine atalım. 2-3 dk  kavuralım.
  4. Jülyen doğranmış mantarları da ilave edip karıştıralım ve mantarlar suyunu sallana kadar kapağımızı kapatalım.
  5. Suyunu salan mantarlara sırayla salça, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek düdüklünün ağzını kapatarak yarım saat pişirelim.

Not : ara da sıra da kontrol edelim kimi düdüklü erken pişirebilir.

Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder