Kuşbaşılı Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr mantar
- Göz kararı kuşbaşı et
- 2 adet arnavut biber
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Kuşbaşılı Mantar Yemeği Tarifi Yapılışı
- Mantarlar🍄 temizlendikten sonra sirkeli su da bir kaç saat dinlendirilir.
- Düdüklü tenceremize kuş başı doğranmış etleri yağı da ilave ederek kavuralım.
- Soğan ve biberi doğrayarak kavrulmuş etimizin üzerine atalım. 2-3 dk kavuralım.
- Jülyen doğranmış mantarları da ilave edip karıştıralım ve mantarlar suyunu sallana kadar kapağımızı kapatalım.
- Suyunu salan mantarlara sırayla salça, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek düdüklünün ağzını kapatarak yarım saat pişirelim.
Not : ara da sıra da kontrol edelim kimi düdüklü erken pişirebilir.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder