Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk bonfile
- 4 adet çarliston biber
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı pul biber
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı ketçap
- Yarım çay kaşığı köri
- Üzerine ilave olarak söğüş doğranmış biraz domates ve soğan ve istenilen sayıda lavaş.
Tavuk Dürüm Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağ tencereye alınır, ikiye bölünerek doğranmış çarliston biberler eklenip 3-4 dk yüksek ateşte kavrulur.
- Kavrulan biberlerin üzerine ince uzun doğranan tavuk etleri eklenir.
- Yüksek ateşte ara ara karıştırılarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
- Tavuklar suyunu çekince tuz ve baharatları eklenir. Bir kaç dakika daha pişirilip altı kapatılır.
- Sosu için mayonez, ketçap ve köri bir kasede karıştırılır.
- Domates ve soğanlar söğüş doğranır.
- Bir tane lavaş alınır, üzerine bir miktar tavuk konur ve sos eklenir.
- Domates ve soğan da ilave edilerek dürüm yapılır. Afiyetle tüketilir 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder