14 Ekim 2020 Çarşamba

Tavuk Dürüm Tarifi

 

Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk bonfile
  • 4 adet çarliston biber
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Üzerine ilave olarak söğüş doğranmış biraz domates ve soğan ve istenilen sayıda lavaş.

Tavuk Dürüm Tarifi Yapılışı

  1.  Sıvı yağ tencereye alınır, ikiye bölünerek doğranmış çarliston biberler eklenip 3-4 dk yüksek ateşte kavrulur.
  2.  Kavrulan biberlerin üzerine ince uzun doğranan tavuk etleri eklenir.
  3. Yüksek ateşte ara ara karıştırılarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
  4.  Tavuklar suyunu çekince tuz ve baharatları eklenir. Bir kaç dakika daha pişirilip altı kapatılır.
  5.  Sosu için mayonez, ketçap ve köri bir kasede karıştırılır.
  6.  Domates ve soğanlar söğüş doğranır.
  7.  Bir tane lavaş alınır, üzerine bir miktar tavuk konur ve sos eklenir.
  8. Domates ve soğan da ilave edilerek dürüm yapılır. Afiyetle tüketilir 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder