16 Ekim 2020 Cuma

Nişastalı Göçmen Mantısı Tarifi

 

Nişastalı Göçmen Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Alabildiği kadar un
  • 1 yemek kaşığı tuz

İçi için;

  • Yarım kg orta yağılı kıyma
  • 1 orta boy soğan rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme karabiber

Haşlamak için;

  • Kemik suyu ya da et suyu yoksa 2 litre kadar su

Üzeri için;

  • 1.5 kg yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Nişastalı Göçmen Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğurmak için süt, su, yumurta, tuzu ve nişastayı çukur bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamurumuzu bezelere ayırıp yarım saat üzerini kapatarak dinlendiriyoruz.
  4. Kıymamıza bir soğan rendeliyoruz.
  5. Tuz ,karabiber ekleyip karıştırıyoruz.İçimizi hazırlamış oluyoruz.
  6. Dinlenen hamurumuzu oklava yardımıyla ince açarak çay bardağının ağzıyla kesiyoruz.
  7. Bardağın ağzını ıslatıp üç dört şekil çıkarıyorum, kapatırken yapışmama gibi bir sorun yaşamıyorum.
  8. Kestiğimiz yuvarlakların içine bolca kıymamızı bırakıyoruz.
  9. Yarısını üzerine kapattığımız hamurların iki ucunu birleştirip şekli tamamlıyoruz.
  10. Unladığımız tepsiye bırakıyoruz.
  11. Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz.
  12. Yapımına gelince, iki litre su veya etsuyunu kaynatıp tuzunu ayarlıyoruz.
  13. Mantıları içine atıp 15 dakika kaynatıyoruz.
  14. Pişen mantıları tabağa alıp üzerine arzu ettiğimiz kadar yoğurt, üzerine de pulbiberli, karabiberli tereyağı ve sıvı yağ karışımını gezdiriyoruz.

Afiyetle tüketiyoruz. Yapanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder