Nişastalı Göçmen Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Alabildiği kadar un
- 1 yemek kaşığı tuz
İçi için;
- Yarım kg orta yağılı kıyma
- 1 orta boy soğan rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı tepeleme karabiber
Haşlamak için;
- Kemik suyu ya da et suyu yoksa 2 litre kadar su
Üzeri için;
- 1.5 kg yoğurt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Nişastalı Göçmen Mantısı Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu yoğurmak için süt, su, yumurta, tuzu ve nişastayı çukur bir kapta karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz.
- Hamurumuzu bezelere ayırıp yarım saat üzerini kapatarak dinlendiriyoruz.
- Kıymamıza bir soğan rendeliyoruz.
- Tuz ,karabiber ekleyip karıştırıyoruz.İçimizi hazırlamış oluyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu oklava yardımıyla ince açarak çay bardağının ağzıyla kesiyoruz.
- Bardağın ağzını ıslatıp üç dört şekil çıkarıyorum, kapatırken yapışmama gibi bir sorun yaşamıyorum.
- Kestiğimiz yuvarlakların içine bolca kıymamızı bırakıyoruz.
- Yarısını üzerine kapattığımız hamurların iki ucunu birleştirip şekli tamamlıyoruz.
- Unladığımız tepsiye bırakıyoruz.
- Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz.
- Yapımına gelince, iki litre su veya etsuyunu kaynatıp tuzunu ayarlıyoruz.
- Mantıları içine atıp 15 dakika kaynatıyoruz.
- Pişen mantıları tabağa alıp üzerine arzu ettiğimiz kadar yoğurt, üzerine de pulbiberli, karabiberli tereyağı ve sıvı yağ karışımını gezdiriyoruz.
Afiyetle tüketiyoruz. Yapanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder