Levrek Palamut Buğulama (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 deniz levreği veya 2 palamut
- 2 iri domates
- 2 konya kıl biber
- 2 dilimlenmiş limon
- 2 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz karabiber köri kişniş
- Defne yaprağı veya adaçayı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Levrek Palamut Buğulama (Tencerede) Tarifi Yapılışı
- Levreği veya palamutu kafa kuyruk kesip atın ve üç parmak genişliğinde doğrayın. İyice yıkayın.
- ‼️‼️Malzemelerin birer tanesini ince yuvarlak dilimlenmiş diğerlerini de küp doğranmış kullandım.
- ‼️‼️Eğer palamut yapıyorsanız dilimlenip yıkanmış palamutları 15-20 dakika buzlu suyun içinde bekletin. Amaç etli ve kalın bir balık olan palamutun kılçıklarının etrafının kanlı kalma olasılığını ortadan kaldırmaktır. Bekletin sonra tekrar yıkayın. Süzgeçte süzün.
- Bu arada balıklar süzülürken tencereye zeytinyağının yarısını dökün. İnce ve yuvarlak dilimlenmiş birer kuru soğan, domates ve limonu tabana sırayla dizin. Üstlerine balığı dizin.
- Şimdi üstüne küp doğranmış diğer domates, soğan, ince dilimlenmiş sarımsak ve biberleri dizin. Bir limonun suyunu sıkın ve tuz karabiber pul biber köri vs baharatları ve kalan zeytinyağını ekleyin.
- Aşamaları ve dilimleme şeklini fotoğraflarda ayrıntılı gösterdim.
- Yüksek ateşte kapağı kapatın kaynayınca altını kısın ve 20-25 dakika altı kısık kapağı kapalı bir şekilde pişirin. İşte efsane bandırmalık levrek veya palamut buğulama hazır bile.
- Yanında roka salatasıyla servis edin.
Afiyet olsun 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder