18 Ekim 2020 Pazar

Levrek Palamut Buğulama (Tencerede) Tarifi

 

Levrek Palamut Buğulama (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 deniz levreği veya 2 palamut
  • 2 iri domates
  • 2 konya kıl biber
  • 2 dilimlenmiş limon
  • 2 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz karabiber köri kişniş
  • Defne yaprağı veya adaçayı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Levrek Palamut Buğulama (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. Levreği veya palamutu kafa kuyruk kesip atın ve üç parmak genişliğinde doğrayın. İyice yıkayın.
  2. ‼️‼️Malzemelerin birer tanesini ince yuvarlak dilimlenmiş diğerlerini de küp doğranmış kullandım.
  3. ‼️‼️Eğer palamut yapıyorsanız dilimlenip yıkanmış palamutları 15-20 dakika buzlu suyun içinde bekletin. Amaç etli ve kalın bir balık olan palamutun kılçıklarının etrafının kanlı kalma olasılığını ortadan kaldırmaktır. Bekletin sonra tekrar yıkayın. Süzgeçte süzün.
  4. Bu arada balıklar süzülürken tencereye zeytinyağının yarısını dökün. İnce ve yuvarlak dilimlenmiş birer kuru soğan, domates ve limonu tabana sırayla dizin. Üstlerine balığı dizin.
  5. Şimdi üstüne küp doğranmış diğer domates, soğan, ince dilimlenmiş sarımsak ve biberleri dizin. Bir limonun suyunu sıkın ve tuz karabiber pul biber köri vs baharatları ve kalan zeytinyağını ekleyin.
  6. Aşamaları ve dilimleme şeklini fotoğraflarda ayrıntılı gösterdim.
  7. Yüksek ateşte kapağı kapatın kaynayınca altını kısın ve 20-25 dakika altı kısık kapağı kapalı bir şekilde pişirin. İşte efsane bandırmalık levrek veya palamut buğulama hazır bile.
  8. Yanında roka salatasıyla servis edin.

Afiyet olsun 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder