Lezzet İle Hayran Bıraktıracak Rus Mantısı Pelmeni Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- Alabildiği kadar un, yaklaşık 4 su bardağı.
İç harcı için
- 500gr kıyma
- 4-5 adet kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
Lezzet İle Hayran Bıraktıracak Rus Mantısı Pelmeni Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Bütün malzemeleri bir kaba alıp hamur yoğuruyoruz.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım.
- Kuru soğanı robottan çekebilirsiniz, az su ilave edelim, karabiber tuz ve güzelce karıştıralım.
- Hamurumuzu küçük parçacıklara ayıralım ve tek tek açalım.
- Çay bardağı yardım ile yuvarlak keselim.
- Yuvarlağın içine kıymadan koyalım ve ikiye katlayarak kapatalım. Sonradan resimde gösterdiğim gibi şekil verelim. Tuzlu kaynar suda haşlayalım. Zaten piştiğinden suyun üstüne çıkacaklar, bir dakika daha bekletip kevgir yardım ile toplayalım. İstediğiniz gibi yiyebilirsiniz, ruslar yanında doğranmış beyaz sirkeli kuru soğan yiyorlar, kimisi yoğurt döküyor, tercih meselesi. Dememek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder