10 Ekim 2020 Cumartesi

Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tarifi

 

Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 6 adet patlıcan kebaplık
  • 4 adet domates
  • 4 yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 500 gram kıymamızın içerisine karabiber ve tuzla yoğuralım.
  2. Daha sonra dilimlenmiş patlıcanlarımızı alıp sırayla eşit miktarda kıymayla dizelim.
  3. Sonra bi tepsiye domates ve biberimizi alalım.
  4. 200 derece fırınımızda pişirelim deneyenlere simdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder