11 Ekim 2020 Pazar

Lor Peynirli Kurabiye Tarifi

 

Lor Peynirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 yumurta
  • 1.5 bardak un
  • 6 yemek kaşık şeker
  • 100 gr tereyağ
  • Bir az tuz
  • Yarım paket kabartma tozu

İç Harcı İçin

  • 200 gram lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yağsız kaymak (Yurt dışı için smetana)
  • Bir yumurtanın sarısının yarısı (Yarısı üzeri için 1 yemek kaşığı suyla karıştırıp üzerine kullanacağız)

Lor Peynirli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz eğer lor peynirimiz sulu olsa suyundan süzmek şarttır. Lor peyniri çatalla iyice ezerek toz haline getiriyoruz.
  2. Üzerine şekeri, yarım yumurta sarısı ve değer malzemeleri iyice karıştırıp alışması için bir kenara ayırıyoruz.
  3. Bir kabın içine yumuşamış tereyağı ve şekeri tuzu mikserle güzelce çırpıyoruz.
  4. Az azdan 1-2 kaşık un ilave edip çırptıktan sonra kalan unumuzdan bir az alıp kabartma tozu ile karıştırıp kalan unuda kontrollü kullanıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  5. Hamurumuz hazır olunca yemek kaşıkla hamurdan alıp elimizle açıp içine kaşıkla harcımızdan koyup kapatıyoruz.,
  6. İşlemler bittikten sonra üzeri için hazırladığımız yumurta sarışını hepsinin üzerine fırça ile sürüyoruz.
  7. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırına veriyoruz, 30 dakika yoksa üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Kurabiyelerimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıp soğuduktan sonra service hazır edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder