11 Ekim 2020 Pazar

Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi

 

Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 8-9 orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

Üzeri İçin

  • Domates dilimleri

Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Domateslerin kabuğunu soyup minik küpler halinde doğrayıp kenarda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun.
  2. Ardından yıkayıp süzdürdüğünüz pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
  3. Maydanoz hariç bütün malzemeyi ilave edip karıştırın suyunuda ilave edip kapağını kapatın. Suyunu çeken harca doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
  4. Biberlerin iç kısımlarını temizleyip iç harçtan doldurun. Yayvan bir tencereye dizdikten sonra üzerlerini domatesle kapatın.
  5. Biberlerin yarısına gelecek şekilde tencereye su ilave edip üzerlerine biraz zeytinyağı ve tuz gezdirerek pişmeye bırakın. Suyu tamamen bitip pişen dolmalar fırın kabına alınır.
  6. Tencerede kalan yağını fırın kabına döküp 200 derece üst ayarda dolmaları hafif kızartın.
  7. İçim biraz arttı taze patlıcanda doldurdum. Zeytinyağlı biber dolma yaparken tencerede hafif dibine tuttururum daha lezzetli oluyor. Tuz miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder