Muhallebili Havuçlu Kek (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 su bardağı 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
- 6-7 adet havuç ( ince rendelenmiş 4 su bardağı yakın )
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket hamur kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı ceviz
- Hindistan cevizi
Muhallebisi için :
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 kahve fincanı un
- 4,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı şeker
Muhallebili Havuçlu Kek (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
- Sıvı yağ ve rendelenmiş havuç konur hafifçe karıştırılır azar azar un ilave edilir.
- Kabartma tozu ,vanilya ,tarçın ve ceviz eklenir ve yağlanmış borcama dökülür.
- Isıtılmış fırında 160 derecede pişirilir.
- Muhallebisi için :Un, nişasta,süt konarak kısık ateşte pişirilir kaynamaya başlayınca 2 dk daha pişirilir .
- Vanilya ve tereyağ eklenerek akışkan bir kıvam elde edilir.
- Pişen kek soğuduktan sonra ılımış muhallebimiz dökülür üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun 😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder