16 Ekim 2020 Cuma

Muhallebili Havuçlu Kek (Yumuşacık) Tarifi

 

Muhallebili Havuçlu Kek (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 6-7 adet havuç ( ince rendelenmiş 4 su bardağı yakın )
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Hindistan cevizi

Muhallebisi için :

  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 kahve fincanı un
  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker

Muhallebili Havuçlu Kek (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
  2. Sıvı yağ ve rendelenmiş havuç konur hafifçe karıştırılır azar azar un ilave edilir.
  3. Kabartma tozu ,vanilya ,tarçın ve ceviz eklenir ve yağlanmış borcama dökülür.
  4. Isıtılmış fırında 160 derecede pişirilir.
  5. Muhallebisi için :Un, nişasta,süt konarak kısık ateşte pişirilir kaynamaya başlayınca 2 dk daha pişirilir .
  6. Vanilya ve tereyağ eklenerek akışkan bir kıvam elde edilir.
  7. Pişen kek soğuduktan sonra ılımış muhallebimiz dökülür üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Afiyet olsun 😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder