Mükemmel Tadıyla Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy lahana
İç harcı;
- 4 tane soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 tane sulu domates rendesı
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım bağdan biraz az maydanoz (ben saplarını yaptım çoğunlukla)
- 2 tane tavuk suyu knor
- Hepsini yoğurduktan sonra yarım su bardağı kadar su
Mükemmel Tadıyla Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak lahanayı yıkayıp sıcak su ile haşlayın (ne çok yumuşak ne çok sert olmasın orta düzeyde yumuşadık ta olsun).
- Sonra süzerek tencereden çıkarın.
- İç harçını hazırlamadan önce pirinçleri soğuk suda 10 dk bekletin ve süzün pirinç de dahil olmak üzere iç harcım da ki tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
- Sonra lahanaları doldurulacak kadar eliniz büyüklüğünde keserek iç harcı ile doldurun ve tencereye yerleştirin.
- Ve unutmayın dolmaların üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın.
- Daha sonra sıcak suyu tencereye dolmalarım üzeri kapanacak kadar ekleyin ve verilen sürede pişirin son olarak ilk sıcağı çıkan dolmaları servis tabağına alarak üzerine limon ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.
Not :servis tabağına aldıktan sonra limon sıkarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder