Muzlu Magnolya Denemenizi Mutlaka Öneririm Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket petibör bisküvi
- 2 adet muz
Kreması İçin
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Muzlu Magnolya Denemenizi Mutlaka Öneririm Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
- Nişasta, un, şeker, yumurta sarısı ve sütü bir kaba alalım. Çırpma teli ile karıştıra karıştıra göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Göz göz olunca, ocağımızı kapatalım ve içine tereyağı ilave edelim. Vanilyayı da ekleyip, mikser ile 3 dakika kadar çırpalım (Bu işlem önemli, hem daha pürüzsüz bir kıvamda oluyor hem de un kokusu hiç kalmıyor)
- Yarım paket bisküviyi robotta çekelim. Toz haline getirelim. Muzları daire şeklinde dilimleyelim.
- Servis kaplarına 1’er kepçe kadar kremamızı alalım. Üstüne 1 yemek kaşığı bisküvi koyalım.
- Yanlarına muz parçalarını koyalım, sonra tekrar 2-3 yemek kaşığı kadar krema ekleyelim ve üstüne azcık bisküvi koyalım.
- Bunu bütün bardaklara uygulayalım siz üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz (Muz vb )tatlımız hazır.
- Yaklaşık 2 saat kadar soğuttuktan sonra yerseniz daha iyi olur.
Herkese afiyet olsun 😘
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder