15 Ekim 2020 Perşembe

Piliç Topkapı Tarifi

 

Piliç Topkapı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük tavuk budu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

İç pilav için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Piliç Topkapı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içinde yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırın. Kemiğinden ayrılmış ve açılmış tavuk butlarını yayvan bir kapta terbiye edin.
  • Derin bir kapta pirinci 15-20 dakika suda bekletin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı kavurun. Soğanları da küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Önceden ıslattığınız pirincin suyunu süzüp tavaya ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. Daha sonra karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü ve tuzu ekleyin.
  • 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. 1 tane açılmış tavuk budunu, derisi aşağıya bakacak şekilde ısıya dayanıklı fırın kabına serin.
  • İç pilavı 4’e bölün ve bir parçasını koyun.Tavuğu kenarlarından tutarak bohça şekline getirin ve kürdanlarla tutturun. Ters çevirip tepsiye yerleştirin.
  • 1 çay bardağı suyun içine yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. Yarım çay bardağı zeytinyağı da döküp karıştırın. Salçalı sosu tavukların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder