Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta boy patates
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 dal taze soğan(isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Patates Çanağı Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizin üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım.
- Haşlanan patateslerimizin kabuklarını soyup ezelim.
- Dilerseniz patates ezeceği kullanarakta kolay bir şekilde ezebilirsiniz.
- İçine tuz, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve isteğe göre ince kıyılmış taze soğanları ilave edip bir yemek kaşığı yağımızı da ekleyip iyice karıştıralım.
- Patatesli harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım ve çanak şekli verelim. Malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Yoğurt, ve sarımsağı karıştırıp çırpalım. Patates çanaklarının içine sarımsaklı yoğurdu dolduralım.
- Üzerini yağda biraz pul biber birazda salça ezelim süsleyelim tabi isteğe bağlı :)) sonrada servis edelim :) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder