15 Ekim 2020 Perşembe

Patates Çanağı Tarifi

 

Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal taze soğan(isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Patates Çanağı Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizin üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım.
  2. Haşlanan patateslerimizin kabuklarını soyup ezelim.
  3. Dilerseniz patates ezeceği kullanarakta kolay bir şekilde ezebilirsiniz.
  4. İçine tuz, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve isteğe göre ince kıyılmış taze soğanları ilave edip bir yemek kaşığı yağımızı da ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Patatesli harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım ve çanak şekli verelim. Malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  6. Yoğurt, ve sarımsağı karıştırıp çırpalım. Patates çanaklarının içine sarımsaklı yoğurdu dolduralım.
  7. Üzerini yağda biraz pul biber birazda salça ezelim süsleyelim tabi isteğe bağlı :)) sonrada servis edelim :) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder