11 Ekim 2020 Pazar

Patatesli El Açması Börek Tarifi

 

Patatesli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • Yarım kahve fincanı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Suyu kontrollü ekliyoruz

İç harcı için ;

  • 1 kilo patates
  • 3 adet büyük boy soğan ( soğanları kavuruyoruz)
  • Tuz, karabiber, isteğe göre nane ve pulbiber

Aralarını yağlamak için ;

  • 250 gram tereyağ veye margarin

Üzerine sürmek için ;

  • Yoğurt ve sıvı yağ (dilerseniz yumurta sarısı da olabilir)

Patatesli El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Unu derin bir kap da tuz ile karıştırın.
  2. Ortasını çukur yapıp sirke ve azar azar suyu ilave edip ele yapışmayan orta sert kıvamda hamur elde edin.
  3. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın (10-12 adet beze çıkıyor).
  4. 30 dakika kadar dinlendirin.
  5. Patatesleri haşlayın, soğanları kavurun.
  6. İç malzemelerini karıştırıp hazırlayın.
  7. Bezeleri tek tek merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  8. Sıvı yağ ve yumuşak margarin karışımından sürün.
  9. Bezeleri üst üste dizin.
  10. 1 saat kadar dinlendirin ki açması kolay olsun.
  11. Dinlenen bezeleri tek tek eliniz ile çekiştirerek inceltip açın.
  12. İç harçtan koyun ve rulo yapın.
  13. Yağlanmış fırın tepsisine veya fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  14. 1 kase sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürün.
  15. 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder