Patatesli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı un
- Yarım kahve fincanı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- Suyu kontrollü ekliyoruz
İç harcı için ;
- 1 kilo patates
- 3 adet büyük boy soğan ( soğanları kavuruyoruz)
- Tuz, karabiber, isteğe göre nane ve pulbiber
Aralarını yağlamak için ;
- 250 gram tereyağ veye margarin
Üzerine sürmek için ;
- Yoğurt ve sıvı yağ (dilerseniz yumurta sarısı da olabilir)
Patatesli El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Unu derin bir kap da tuz ile karıştırın.
- Ortasını çukur yapıp sirke ve azar azar suyu ilave edip ele yapışmayan orta sert kıvamda hamur elde edin.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın (10-12 adet beze çıkıyor).
- 30 dakika kadar dinlendirin.
- Patatesleri haşlayın, soğanları kavurun.
- İç malzemelerini karıştırıp hazırlayın.
- Bezeleri tek tek merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Sıvı yağ ve yumuşak margarin karışımından sürün.
- Bezeleri üst üste dizin.
- 1 saat kadar dinlendirin ki açması kolay olsun.
- Dinlenen bezeleri tek tek eliniz ile çekiştirerek inceltip açın.
- İç harçtan koyun ve rulo yapın.
- Yağlanmış fırın tepsisine veya fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
- 1 kase sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürün.
- 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder