11 Ekim 2020 Pazar

Zeytinyağlı Kabak Tarifi

 

Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet küçük kabak (veya 4 orta boy kabak)
  • 1 iri soğan
  • 3 orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

Üzeri için;

  • Dereotu

Zeytinyağlı Kabak Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkayalım.
  2. Tırtıklı bir bıçak veya çatal yardımıyla kabakların kabuklarını çizelim.
  3. Ortadan boylamasana ikiye kesip yarım cm kalınlıkta ince ince doğrayalım.
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ilave ettiğimiz tencerede hafif kavrulup kokusu çıkana kadar çevirelim.
  5. Kabakları ve toz şekeri ekleyerek karıştıralım.
  6. 10 dk orta ateşte kapağı açık şekilde arada karıştıracak kavuralım.
  7. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve ince doğranmış sarımsakları, tuzu da ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp arada karıştıralım.
  8. Domatesler kavrulunca 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  9. Pişen yemeğimizin üzerine ince ince kıydığımız dereotunu serpelim.
  10. Mevsiminde domatesler olgun olunca salça kullanmıyorum. Siz isterseniz bir tatlı kaşığı kadar salça ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder