7 Ekim 2020 Çarşamba

Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 tane ince sivri biber
  • Yarım kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber olsa güzel olur)
  • 1 tane büyük boy patates,
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • 1 tane defne yaprağı

Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsündeki deriyi sıyırıp atalım. Sonra çok küçük de değil büyük de değil orta bir şekilde küp küp doğrayalım.
  2. Etimizi bir sudan geçirip yıkayalım sonra tencereye etlerimizi koyalım yanlız hiç su koymayalım.
  3. Kendi suyunu salacak lezzeti içinde kalacak suyunu salıp çektikten sonra soğan biber ve diğer malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
  4. Suyunu çeken etimize atalım bir karıştırıp kapağını kapatalım suyunu yine salacaktır.
  5. Sonra defne yaprağını atalım baharatları atalım sonra küp küp doğradığınız patatesi de atalım.
  6. 1 su bardağı kadar sıcak şu koyup kısık ateşte patatesler pişinceye kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder