Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 tane ince sivri biber
- Yarım kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (Biber olsa güzel olur)
- 1 tane büyük boy patates,
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- 1 tane defne yaprağı
Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsündeki deriyi sıyırıp atalım. Sonra çok küçük de değil büyük de değil orta bir şekilde küp küp doğrayalım.
- Etimizi bir sudan geçirip yıkayalım sonra tencereye etlerimizi koyalım yanlız hiç su koymayalım.
- Kendi suyunu salacak lezzeti içinde kalacak suyunu salıp çektikten sonra soğan biber ve diğer malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
- Suyunu çeken etimize atalım bir karıştırıp kapağını kapatalım suyunu yine salacaktır.
- Sonra defne yaprağını atalım baharatları atalım sonra küp küp doğradığınız patatesi de atalım.
- 1 su bardağı kadar sıcak şu koyup kısık ateşte patatesler pişinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder