Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Bir limon kabuğu rendesi
- 2, 5- 3 su bardağı un
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Şeker su ve limon suyunu tencereye koyalım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca sadece 1 dakika kaynatıp tencerenin altını kapatıp soğumaya alalım.
- Geniş bir kabın içerisine un hariç bütün malzemeleri katıp karıştıralım.
- Kontrollü şekilde unumuzu ekleyelim.
- Oyun hamuru kıvamında yumuşak hamur olacak.
- Badem şekli vererek önceden ısıtılan 200 derecelik fırına üzeri kızarana kadar bırakalım.
- Fırından çıktığı gibi üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Afiyet olsun 😋
Not: Bardak ölçüm 200 ml
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder