7 Ekim 2020 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir limon kabuğu rendesi
  • 2, 5- 3 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Şeker su ve limon suyunu tencereye koyalım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynamaya başlayınca sadece 1 dakika kaynatıp tencerenin altını kapatıp soğumaya alalım.
  3. Geniş bir kabın içerisine un hariç bütün malzemeleri katıp karıştıralım.
  4. Kontrollü şekilde unumuzu ekleyelim.
  5. Oyun hamuru kıvamında yumuşak hamur olacak.
  6. Badem şekli vererek önceden ısıtılan 200 derecelik fırına üzeri kızarana kadar bırakalım.
  7. Fırından çıktığı gibi üzerine soğuk şerbeti dökelim.

Afiyet olsun 😋

Not: Bardak ölçüm 200 ml

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder